1. Ana Sayfa
  2. Etkinlik
  3. 1060 Umut Elçisi İstanbul Maratonu’nda KAÇUV İçin Umuda Koştu

1060 Umut Elçisi İstanbul Maratonu’nda KAÇUV İçin Umuda Koştu

Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (KAÇUV), bu yıl da 40. Vodafone İstanbul Maratonu’nda Umut Elçileri ile rekor bir katılıma imza attı. 1060 gönüllü koşucu, II. Aile Evi’nde misafir edeceği kanserle mücadele eden çocuklar ve ailelerine destek olmak için 40. Vodafone İstanbul Maratonu’nda umuda koştu.

2000 yılında maddi sorunları nedeniyle kanser tedavileri aksama riski taşıyan çocuklar ve ailelerine destek sağlamak amacıyla kurulan KAÇUV, her yıl olduğu gibi bu yılda Vodafone İstanbul Maratonu’nda II. Aile Evi’ne destek sağlamak için yer aldı. “Sağlıklı Yarınlara Koş İstanbul” sloganıyla düzenlenen 40. Vodafone İstanbul Maratonu’nda KAÇUV adına toplam 1060 ‘Umut Elçileri’ koşarak kanser tedavisi gören çocuklar ve ailelerinin umudunu tazeledi. Maratonun ardından devam eden bağış kampanyası ise 28 Kasım’da sona erdi. Bu yıl Umut Elçileri vasıtasıyla ulaşılan 14 bin 933 bağışçıyla sivil toplum kuruluşları arasında en yüksek bağışı toplamayı başaran KAÇUV, bu bağışlarla II. Aile Evi’nde misafir edilecek 434 çocuğun ve ailesinin masraflarına destek olacak.

“Gönüllülerimiz ve bağışçılarımız sayesinde 434 çocuğumuzu II. Aile Evi’nde ağırlayacağız”KAÇUV Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İnci Yıldız, şunları söyledi: “KAÇUV olarak bu yıl da adımlarımızı umudu çoğaltmak isteyen gönüllülerimizle beraber, tedavi gören çocuklarımız için attık. Geçtiğimiz Nisan ayında inşasına başladığımız Pendik’teki II. Aile Evimiz 2019’un ilk ayları itibarıyla ailelerimizi ağırlamaya başlayacak. Daha fazla çocuğa ve ailelerine ulaşmak, onların yanında olmak için yola çıktığımız bu serüvende 1060 Umut Elçimiz ve onlar sayesinde ulaştığımız on binlerce bağışçımız ile 434 çocuğumuzu II. Aile Evi’nde ağırlayabileceğiz. Maratonda bizimle beraber koşan tüm koşucularımıza ve bağışçı olarak bize destek veren herkese gönülden teşekkür ediyoruz.”

43 kurumsal takım KAÇUV için koştu
40. Vodafone İstanbul Maratonu’nda KAÇUV için koşan kurumsal takımlar ise şöyle: Pfizer, Microsoft Türkiye, Philips Türkiye, Sompo Japan Sigorta, Tofaş, DEFACTO, Hermes Otto International, Sun Chemical, Akbank, HAVELSAN, Schneider Electric, Olmuksan International Paper, Jungheinrich Türkiye, Esin Avukatlık Ortaklığı, SPDO, Expanscience Laboratuvarları, Nokia Türkiye, Farplas Otomotiv, TAKEDA Türkiye, Saint Benoit Fransız Lisesi, Ökotek Çevre, RÖZMAŞ GROUP, KDK Hukuk, ALSTOM, Technogym&Galata Taşımacılık, FİBA, Alliance Healthcare Türkiye, TEVA İlaç, Tekyaz, CCI, Sony Eurasia, Astay, TAYPA, Amadeus, Servier İlaç ve Araştırma, Franke, Türk Nippon Sigorta, PIKAN, ZER Koşu Kulübü, Umut Odası, Sinan’ın Arkadaşları, İz Hareketi, GÖZ VAKFI.

II. Aile Evi 2019 Mart ayında hizmete girecek
KAÇUV, Aile Evleri vasıtasıyla çocuklarının kanser tedavisi nedeniyle şehir dışından İstanbul’a gelmek zorunda kalan ve ekonomik sıkıntı çeken ailelerin; ücretsiz konaklama, psiko-sosyal destekler, gıda, hijyen, mutfak ve kısmi giyim ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlıyor. Pendik’te temeli atılan ve 2019’da hizmete açılacak II. Aile Evi ile tedavi gören çocuklara uygun bir yaşam alanı oluşturmak hedefleniyor. Toplamda 6 kattan oluşacak olan, 150 çocuğu misafir edecek II. Aile Evi’nde 22 ailenin konaklayabileceği 22 oda olacak. Ayrıca II. Aile Evi’nde, sınıf, bilişim odası, psikolog odası ve anneler için atölye alanı da bulunacak.

Yorum Yap


Notice: Undefined variable: user_ID in /home/u7337956/public_html/wp-content/themes/geoit/comments.php on line 24